1 Temmuz 2013 Pazartesi

[WoB] Dünya Haritası

Herkese selamlar,

World of Battles oyunu'nda savaşlar, kıran kırana mücadeleler devam ediyor. Savaşlar devam ettikçe ordular gelişiyor, seviyeler artıyor. Yeni özellikler, yeni birimler kazanıyorsunuz. Bunların bazılarını altınla tedarik edebilirken bazıları için cevher gerekmektedir. Peki cevheri oyun içinde kazanabilir misiniz?

Cevabı, yazımın devamında yer almaktadır.



World of Battles’ın ana menüsünde hızlı çarpışma sekmesinin yanında dünya resmi olan bir sekme var. Oradan dünya haritasına ulaşıyorsunuz.

 Dünya haritası nedir?

Dünya haritası üzerinde World of Battles’da bulunan klanları toprakları gösterilmektedir. Bu haritanın 2 türü var biri fiziki diğeri siyasi harita. Bu iki harita arasında geçiş yapmak için, sağ tarafta bulunan butonundan yapabilirsiniz. Ben genelde siyasi haritayı kullanıyorum. Sınırları görmek daha rahat oluyor benim için.



Klanınız yeni bir klan ve dünya haritasında hiç toprağınız yok. Bu durumda nasıl toprak sahibi olacaksınız?

Bu simgenin bulunduğu bölgeler sahipsiz bölgelerdir. Buralara toprak sahibi olmadan da saldırı başlatıp sahip olabilirsiniz. Bir bölgeye sahip olmak için klanınızın o bölge üzerinde yer alan kontrol puanlarının en yükseğine sahip olması gerekmektedir. Kontrol puanı toplamak için harita üzerindeki savaşlara katılmak gerekmektedir. Ayrıca “Tanrıların Lütfu” ile galibiyet başına kazanacağınız kontrol puanlarını arttırabilirsiniz. Haritayı daha aktif kullanabilmeniz için harita üzerinde yer alan işaretleri kısaca anlatalım;


Bu kalkan işaretini gördüğünüzde, saldırı altında olduğunuzu ve o bölümü savunmanız gerektiğiniz anlamına gelmektedir. Bu işarete basarak savunma maçı yapabilirsiniz.

 
Kale işareti olan bölgeleriniz bölgenin kontrolünün size ait olduğu ancak kontrol puanınızın tam olmadığını göstermektedir. Bu işarete basarak kontrol puanı yükseltme maçı yapabilirsiniz.



Bu işaret sizin saldırı yaptığınız yeri göstermektedir. Bu işarete tıklayarak ele geçirmek istediğiniz topraklara saldırabilirsiniz.



Gri kale ise bölgedeki maksimum kontrol puanına erişildiğini göstermektedir. Ve bu bölgede daha fazla kontrol puanı alamazsınız.



Bir bölgeye ait bilgileri görmek için, bölgeye ait klanın logosu dışında bir alana tıklamanız yeterli olacaktır.


Burada bölgenin kaldırabileceği kontrol puanı ve bölge kontrolünü sağlayan klanın sahip olduğu kontrol puanı.




Bu amblem o bölgeye sahip olmasanız bile, bölge üzerinde bu amblem yanında gördüğünüz sayı kadar kontrol puanınız varsa, o bölgeden cevher alabilirsiniz.




Bu amblem bölgenin savunma puanını gösterir. Bölgenin tamamına sahip olan klana saldırı olduğunda otomatikman orada bulunan sayı kadar savunma puanı gelir.




Bu amblem ise bölgeye sahip olunduğunda bölgeden gelecek günlük cevher miktarını göstermektedir.



Klanınız ile dünya haritası üzerinde stratejik hamleler yaparsanız her gün cevher kazanabilirsiniz. Ayrıca cevher kazanma sistemi cevherleri katkıyı fazla yapanla ile az yapanı ayırarak adil bir işleyiş sunmaktadır. Kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte.

World of Battles üye ol ve World of Battles yükleyerek bu büyük savaşa dahil ol!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder