19 Mayıs 2013 Pazar

[WOB] Okçu Karşılaştırması


Merhaba Savaş Lordları!

World of Battles bünyesinde barındırdığı taraf, ırk ve sınıflar ile büyük bir çeşitlilik göstermektedir. Bu çeşitlilik içinde doğru kombinasyonu belirlemek ona göre hareket etmek oldukça zahmetli bir iş. Doğru birlikler ile doğru eşyaları buluşturmak buna göre taktik belirlemek oldukça zahmetli bir iş. Bunun için size yardımı olacak hafif ve ağır birlikler arasındaki farklı anlatan bir yazı yazmak istedim.

World of Battles içinde bir çok hafif ve ağır birlik var bunlardan kendi ırkım olan Kara Elfler’ in okçu birliklerini örnek göstererek anlatmak istiyorum.


Istırap "Yağmuru Hafif Okçu Birliği ile Acı Fırtınası" "Ağır Okçu Birlikleri"ni karşılaştıralım. Bu iki birlik bana kalırsa bir orduda olmazsa olmazlardan. Bu iki birliği incelediğimizde en büyük farkın "Istırap Yağmuru Hafif Okçu Birliği"nin sahip olduğu “Koşu” yeteneği. "Koşu" yeteneği tüm hafif birliklerde mevcut olan ve kullanıldığı zaman belirli süre ve miktarda hareket hızlarını arttıran bir yetenektir. Bu sayede birlikleri bir yerden başka bir yere taşırken hızlı hareket etmelerini sağlayabilirsiniz. Bu yeteneğin kullanım ve bekleme süreleri de diğer tüm yeteneklerde olduğu gibi birliğin özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.


Ağır birliklerde bu yetenek yer almaz. Bu yüzden hafif birlikler ağır birliklere göre daha hızlı hareket etmektedirler. Tek fark bu değil tabi ki. Ağır birliklerin taşıdığı özellikler ile hafif birliklerin taşıdığı özellikleri kıyasladığımızda ağır birliklerin biraz daha önde olduğunu görmekteyiz..

Ağır birliklerin Saldırı, Zırh, Güç ve Ağırlık gibi özellikleri hafif birliklere göre her zaman daha yüksek olmaktadır. Özellikle ağırlık farkları oldukça fazladır. Ağırlık faktörünün yakın dövüşlerde etkisi oldukça fazladır. Tüm bu özellikler zırh parçaları silahlar ve takılar ile değişkenlik gösterebilmektedir.
  
Umarım ordunuzun şekillenmesinde yardımım olmuştur. Henüz world of battles mmorts'ine dahil olmadıysanız hemen world of battles oyna linkine tıklayıp başlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder